Pahoittelut päivityskatkosta; koulu on aika jamassa. Esseitä, työselostuksia yms. satelee samaa tahtia kun oma jaksaminen hiipuu. Nyt olen kuitenkin TAYSin nuorisopsykiatriselta saanut diagnoosiksi vaikean masennuksen + muut romppeet ja B-lausunnon, joka oikeuttaa Kelan korvaamaan terapiaan. Terapia ei sekään ole mikään oloa helpottava juttu, päinvastoin kaikki asioiden tonkiminen tuntuu ainakin omalla kohdalla vaan rankemmalta kuin se, että makaisi kotona ameebana. Lääkärin sanoin, nyt on kuitenkin tuhannen taalan paikka iän perusteella käsitellä asiat, jotta joskus olisi sitten helpompaa. Vähän tuntuu hurjalta vieläkin kertoa näistä asioista edes pääpiirteittäin täällä, mutta nyt varsinkin kun Hili on blogissaan tullut kaapista omasta tilanteestaan, olen varmistunut siitä että näistäkin asioista on hyvä puhua avoimesti. Annetaan sitten samalla enemmän jos kerran näitä neuleitakin tänne lähdetään esille laittamaan. Masennus on syy miksi ylipäätään olen alkanut puikoilla pukertamaan.

Syysloman reissulla satuin aivan täydellisen vahingossa kävelemään päin lankakauppaa. Onkohan kyse jostain fysiikan laista, jolloin suuret lankakeskittymät ja neuloja vetävät toisiaan puoleensa oli aika ja paikka mikä hyvänsä? Kaupassa oli kaikenlisäksi koolla neulekerho. Pieni kauppa täynnä naisia ja kaksi myyjää, jotka olivat todella kärsivällisiä ahmiessani lankatarjontaa ja antoivat keriä tunnusteltavaksi ja nähtäväksi lasin takaa. Periespanjalaiseen tapaan kukaan ei puhunut englantia, joten ostokset suoritettiin hataralla espanjallani ja suurella määrällä viittomista :) Langattomasta lokakuusta tiputtiin siis ihan kunnialla pois, nämä ostokset eivät todellakaan harmita.

245011.jpg

Vain yksi Katian lanka päätyi luokseni, tosin sitä ei tästä kuvasta löydy. Pari muutakin lankaa jäi tästä kuvasta puuttumaan, mutta niistä ihan tarkoituksella kuvia vasta myöhemmin..

Tehtyäni ostokset pyysin eräältä naiselta lupaa neuloa hänen työtään, tarkoituksena näyttää kuinka erilainen tapa meillä täällä on heidän tapaansa neuloa. "Puedo hacer punto?" johon nainen vastasi aivan varmasti klassisella "odota, teen tämän rivin loppuun" koska naisjoukko remahti nauruun ja tämä nainen kiihdytti tahtia ja neuloi juuri aloittamansa rivin loppuun :D Sain suuren "kohahduksen" aikaan kun lopulta pääsin neulomaan ihan tavallista oikeaa ja tädit kurkkivat vielä kadulle perääni kun jatkoin matkaa.

 

245584.jpg

 

Salainen ystävä muisti taas paketilla! Lahjukset ovat ihan mielettömän osuvia ja ajoitus ilahduttamiselle erinomainen. Noudin paketin viime viikon lauantaina postista, joten ihan ymmärrettävästi mukana ollut valtava suklaa (L-kirjaimen muotoinen: etunimeni ensimmäinen kirjain) on jo kadonnut vähemmän mystisesti. Suklaan lisäksi paketista paljastuivat kuvassa näkyvät langat, Lana Grossan Superfinoa täyteläisen violetissa sävyssä ja samaisen puljun pörröistä Estivoa vaalean lilana. Ihania! Estivo on saanut jo paljon paijauksia ja miettii kovasti miksi ryhtyisi. Merinoiset Superfinot pohtivat vuoroin pipoksi ja lapasiksi muuntumista ja vuoroin huivina elämistä.. Kuvan vasemmassa laidassa pilkottaa irlantilaista teetä ja etualalla poseeraa pari päättelyneuloja. Lumikasaan hautautuneena on myös iloinen auringonkukkakortti, jonka takia oli pakko ottaa kuva paketista ulkosalla hangessa.. Lunta Tampereella lokakuussa, kuka olisi uskonut? Kiitos SNY kovasti! :)