181674.jpg

Syksy näyttää vihdoin tulla jollottelevan. Tänään on ollut kaunein mahdollinen syyssää: aurinko on paistanut ja viileä tuuli puhallellut epäsäännöllisin puuskin. Olo on ollut hyvä, tunteikas. Aamulla teki mieli riuhtaista järkkäri kaapista ja lähteä ulos valokuvaamaan, mutta annan sen vielä odottaa.. Suunnittelin että kävisin ostamassa suuret määrät rakeista mustavalkofilmiä ja otan sitten kerralla kaiken irti pitkän tauon jälkeen :) Hirveän onnelliseksi teki jo pelkästään tunne että yhtäkkiä nyt tekikin mieli tarttua kameraan. Kuten muillekin kiinnostuksenkohteille tapahtui, jäi valokuvauskin pois vuosi sitten masennuksen pahennuttua. Neulomisen aloitin sinä syksynä. Se olikin pitkään ainoa asia joka jaksoi kiinnostaa ja piti edes ajoittain kiinni normaalissa päivärytmissä. Lankoja ja puikkoja kun ei voi ostaa öiseen aikaan.

181683.jpg

Kuvissa olevat langat ovat itsevärjäämiäni. Näyttävät kuvissa vaaleanpunaisemmilta kuin mitä oikeasti ovat. Oikeat värit ovat hiukan sinisempiä, sinivioletteja. Mallitilkun lanka on nyt tätä viimeksi värjäämääni, muut ovat aiemmilta kerroilta. Meninpä vahingossa valehtelemaan kun edellisessä postauksessa väitin etten ole ennen tehnyt pätkärääkättyä, tuossahan sitä on monta kerää etualalla.

Mallitilkun langasta haluaisin mitä pikimmiten aloittaa itselleni kaulahuivia, mutten vielä ole löytänyt sopivaa ohjetta. Kaipaisin siis kovasti vinkkejänne. Hakusessa olisi mieluiten helppo malli jossa langan väri pääsee hyvin esille.

Aloittelin eilen lapasta serkkutytölle. Neiti täyttää 4 vuotta marraskuussa. Tämäkin lanka on värjäämääni, olisiko ollut jopa ihka ensimmäinen värjäilyni joskus viime talvelta. Puikot ovat Aeron 2,25mm jotka löysin Aili Jokiselta jokunen kuukausi sitten.

181677.jpg 

En ole yhtään perillä kuinka pienet kädet tuon ikäisillä on, joten nämä syntyvät aikalailla arvailulla. Tarvitsisin kuitenkin tällaiset speksit: kuinka paljon matkaa on tämänikäisillä neideillä ranteesta pikkurillinpäähän sekä kuinka pitkä on peukalo varresta päähän. Jos teiltä löytyy ko. ikäisiä lapsia niin lassotkaa mittanauhalla ja syöttäkää luvut kommenttilooraan. Olisin kovasti kiitollinen :)

Eilen Akateemisessa käydessäni bongasin puisen kynäkotelon, joka heti ilmoitti olevansa se kauan etsitty vaihtoehto sikaripurkille sukkapuikkojen säilytykseen. Ei ollut edes paha hinta, muistaakseni alle 7 euroa. Aion maalata sen kunhan saan päätettyä värin. Setit eben- ja ruusupuisia poseeraavat malliksi. (Taustana on toinen viimeksi värjäämistäni vyyhdeistä joka vielä odottaa kerintää.)

181680.jpg 

Tähän lopuksi on vielä pakko laittaa kuva rakkaasta blogikissasta, Mollasta. Molla on 7v ragdoll ja meidän perheenpää. Sanat eivät riitä kertomaan kuinka suloinen ja persoonallinen kissa meidän vauva on :)

181687.jpg

Molla sattui olemaan nenänputsauspuuhissa kun siitä äsken koitin pihalla kuvia ottaa. Tässä toisessa se on enemmän oma kaunis itsensä ;)

181690.jpg

Olin edellisessä postauksessa ihan höpöillyt, että Tampereella messut olisivat joulukuussa, mutta marraskuussahan ne kulutusjuhlat jo koittavat. Edellisen postauksen puikot olivat Nurja designin intialaiset puupuikot ja tarra oli kuten arvattu Vapriikista peräisin.

Ajattelin tänään vielä tehdä luettelon käsityökirjoistani ja lisätä sen sivuihin, joten siitä toinen päivitys vielä tänään. Hyvää viikonalkua kaikille :)