Ostoksia ja yllätyksiä on riittänyt sitten viime postauksen. Tähän kohtaan vaihtoehtoisesti iloinen tai surullinen hymiö.

Lanka on kivaa kivaa kivaa mutta lankakrapula iskee lähes joka kerran kun vaatehuoneen ovea raottaa: siellä on "salainen" lankakätköni. Se ei ole kenellekään muulle salainen kuin itselleni; koitan kovasti unohtaa kuinka paljon on tullut hamstrattua. Mites se viisaiden ohje menikään että krapula helpottaa kun juot krapulaan? Olen kovasti koittanut soveltaa tätä.

188057.jpg

Jo keskiviikkona hain postista Salaisen ystäväni lähettämän paketin joka oli oikea tilaihme. Pienestä paketista kuoriutui Kid Mohairia 300g, vihreää sekä yksi musta. Mukana oli myöskin kaunis kortti, noita kapuloita jotka ovat apuna kirjoneuleita tehdessä, suklaata (huom. päiväys paketissa, no ei sentään), hajuvesi+vartalovoide+suihkugeeli, "the little black book" sekä Vogue Knitting On the go - sarjan kirja jossa koottuna laukkuohjeita.

Lahjukset olivat ihania ja niitä oli PALJON, kiitos kovasti! Suklaa on aivan jumalaista, olen koittanut säästellä sitä mutta  yritys on ollut suht turha ;) Kirja ei ole kuvassa, koska se lähti heti paketin avaamista seuraavana aamuna lainaan äitini työpaikalle (erityisluokanopettajana hän opettaa myös käsitöitä oppilailleen). Kirjassa ollut ohje vuohilaukulle oli erityisen hauska. Mohaireista uumoiltiin kortissa paitaa, mutta taidan kapinoida ja tehdä niistä huiveja, mahdollisesti jo pukinkonttiin (joo kyllä olen hidas saamaan valmiita töitä kun niitä on niin paljon) jos aikaa riittää.. :) Ystäväni totesi kortissa että violetin sävyt ovat hänelle edelleen arvoitus. Jos värit tuntuvat vaikeilta, niin luota mustaan. Voisin toki vielä lisätä toivelistaan linkkejä värikarttoihin netissä, joista löytyisi kivoja sävyjä, jos haluat Sny?

188068.jpg

Ruskovillan tilaus saapui samana päivänä Sny-paketin kanssa ja täytyy sanoa että olipa hyvä ostos. Mallitilkusta päätellen tämä voisi olla niitä lankoja joista tehdyt neuleet vain paranevat käytön myötä. Tätä on tarpeeksi (=liikaa) villapaitaa varten, olen erehtymätön arvioimaan tarvittavan langan määrää (kun kyseessä on pipo).

Katinkontti - blogin vinkistä piipahdin tänään kaupungilla käydessäni Radiokirppiksellä, josta löytyikin todellinen apaja. Värit ovat kuvissa mitä sattuu, mutta niinhän ne ovat aina tässä blogissa.

188069.jpg

188072.jpg

Samaisella kirpparilla kävin myöskin notkumassa vakioloossissani, jossa on (ilmeisestikin samalla myyjällä) aina isot läjät 30-70 luvun lehtiä ja kirjallisuutta. Tällä kertaa mukaan tarttuivat Maatalousnainen (1954) sekä Eevan käsityöt (1959).

188073.jpg

Vanhat neule- ja virkkausohjeet ovat mielenkiintoisia ihan vain lukea. Langat ovat usein "villalanka" tai "puuvillalanka", "paksu villalanka" on jo harvinaisen tarkka kuvaus. Valmiin neuleen rinnanympärys on häveliäästi ilmoitettu ilmaisulla "yläväljyys" ja näitä yläväljyyksiä on usein vain yksi. Nämä aion toteuttaa, ohje Eevan käsityöt-lehdessä.

188074.jpg

Maatalousnainen- lehdessä oli kiinnostavia artikkeleita. Yhden näistä oli kirjoittanut diplomi insinööri Rauha Porvari. Kuvatekstissä kerrotaan: "Nämäkin johdot ja nappulat kuuluvat emännän työvälineisiin. Kuvassa jatkosjohtoja."

188075.jpg

Äitini (asun siis vanhempieni luona ja rahani tulevat heiltä) kehotti muutama päivä takaperin olemaan nyt jonkin aikaa ostamatta lankoja. Muuten ihan paikkansapitävä kehotus, mutten voinut ottaa ohjeita vastaan ihmiseltä joka on juuri astunut ebenpuupuikkoni säpäleiksi. :(

[edit: Kirovireitä taas & Unohdin kertoa, että Priimasta eivät ole vieläkään (n. 2vkoa kun soitin) lähettäneet oikeita puikkoja tilalle. Soitin torstaina heille ja sama myyjä vastasi ja lupasi kysyä "henkilöltä joka niitä lähettää" että mikseivät ole lähteneet. Jaa-a.]