Langaton ompi minunkin lokakuuni. Sen kunniaksi aion esitellä täällä kaikki lokakuun aikana valmiiksi tulevat työt (viiveellä), myös ne tylsät pipot-huivit-kämmekkäät yms. jotka yleensä jätän pois kun ovat niin epäkiinnostavia ulkopuolisia ajatellen. Josko saisin itsekin paremmin kokonaiskuvaa siitä kuinka paljon/vähän yhteensä kuukaudessa ehtiikään.

Ja nyt sitä sitten taas pitäisi ehtiäkin! Koeviikot ovat ohi ja uusi jakso alkoi tällä viikolla. Aloitin nyt syksyn helpommalla jaksolla jossa kursseja oli vain 4, mutta tämä nyt startannut jakso onkin minulle jotain ihan muuta kuin kevyttä ja helppoa; 7 kurssia. Yksi kurssi tarkoittaa aina 5h/vko. Asenne on ainakin vielä optimistinen. Edellisen jakson kurssien arvosanoja en ole vielä saanut, mutta kokeista ainakin historia ja englanti sujuivat hyvin, toinen historia hieman huonommin ja matematiikan reputin odotetusti (6/42 pistettä kokeessa).

207320.jpg

Ennen lokakuun vaihtumista hairahduin vielä samaisen kirppiksen samaiselle pöydälle jonka anteja esittelin jo aiemmin. Omatunto kolkutti, koska olin jo vakaasti sopinut itsekseni etten hamstraa ennen "nälkäkuukautta", mutta niin vain lähtivät mukaan kun idea neuleesta heräsi jo lankoja hypistellessä. Nämä vannoivat sopivansa täydellisesti Booga bagiksi äidilleni - ja niinhän ne näyttävät sopivan. Laukku syntyi kahdessa päivässä, joka on minulle hämmästyttävän nopea tahti. Ehkä lankojen tupakankatkulla oli osuutta asiaan ts. työ oli saatava mahdollisimman nopeasti pois silmiä kirvelemästä ja pesukoneeseen huopumaan. Se ei ole ihan noin lässähtänyt olalla kannettaessa kuin nyt tuossa tuolille rojahtaneena näyttää, eivätkä sangat ole laukkuun verrattuna noin pienet (kuvakulma).

Myös pipoja on syntynyt kiitettävästi; yksi pipo illassa tai kahdessa. Olen koukuttunut koko pipoprojektiini, pipoja valmistuu nopeasti telkkaria katsoessa ja olenkin ajatellut että voisin jatkaa näiden kutomista pidempäänkin. Kirkkosanomista bongasin artikkelin seurakunnan järjestämästä päiväkeskuksesta nimeltä Musta Lammas, joka lehtiartikkelissa ilmoitti ottavansa vastaan vaate- sekä pienkodinkonelahjoituksia. Musta Lammas - keskus tarjoaa asunnottomille, puutteellisissa asuinoloissa eläville, päihde- sekä mielenterveyskuntoutujille peseytymismahdollisuuden, ruokaa sekä yhteistä toimintaa ja ennenkaikkea mahdollisuuden keskustella luottamuksellisesti sosiaalityöntekijän kanssa. Vaikken kirkkoon itse kuulukaan ja koitan vähäisen hyäntekeväisyyteni yleensä hoitaa uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomien järjestöjen kautta, kuulostaa Musta Lammas juuri sellaiselta paikalta johon villavaatteita mielellään antaisin. Päiväkeskuksen uusien tilojen avajaiset järjestetään asunnottomien päivänä 17.10. ja siihen mennessä koitan saada kudottua pipoja sen minkä opiskeluilta vaan ehdin..  

Valmistuneita pipoja esittelen kerralla enemmän joskus myöhemmin, yksitellen esitellessä voi tulla aika uuvuttavaa kuvamateriaalia blogi täyteen ;) 

Oikein ihanaa lokakuun alkua niin langattomille kuin langallisille!  Ja kiitos kaikista blogikommenteista tähän mennessä, niitä on mukava lukea ja hiukan saada makua kuka täällä laskuria pyöräyttelee :)